סדנת אפיה: מתוק בלב עם מיכל אבישי

בחודש הולדתו של גיל-עד , אופים מטעמים, מחלקים לשכנים, חברים ומי שלא מכירים ובקשים מהם לעשות משהו מתוק למישהו אחר…

שתפו תמונות בקבוצת הפייסבוק: המטבח של גיל-עד או תייגו @sweetgilad ביחד נרבה אהבה בישראל! גם השנה נצא למבצע, מתוק בלב 7

עוגיות מגולגלות 

3 וחצי כוסות קמח (500 גרם)

כף אבקת אפייה

3/4 כוס אבקת סוכר (100 גר')

250 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות

2/3 כוס חלב (160 מ"ל)

אחת וחצי כוסות ממרח שאוהבים.

לקישוט: אבקת סוכר

3 רולדות (כ-50 עוגיות)

מכינים את הבצק:

  1. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלב ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד.

ממלאים, מרכיבים ואופים:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות

  2. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח קלות, למלבן בעובי חצי ס"מ.

  3. מורחים במלית הרצויה, מגלגלים לרולדה ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה (כשהתפר כלפי מטה). חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית.

  4. מסמנים חריצים במרווחים של 2 ס"מ על הרולדות (להקל על החיתוך לעוגיות לאחר האפייה) ואופים 25-30 דקות, עד להזהבה.

  5. מצנים ופורסים לעוגיות. מקשטים באבקת סוכר ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.

עוגיות קוואקר דקיקות (מיכל אבישי)

חומרים ל20-22 עוגיות

1 כוס (200 גר') סוכר חום בהיר, או סוכר קנים

120 גר' חמאה

1/4 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה

2 כפות שטוחות קמח (אני השתמשתי בכוסמין 70%)

2 כוסות (200 גר') קוואקר עבה, לא אינסטנט

אופן ההכנה:

1.נחמם תנור ל170 מעלות, נרפד את התבנית בנייר אפייה.

  1. בקלחת נמיס יחדיו את הסוכר והחמאה. כשנמס, נוריד מהאש את הנוזל הסמיך הזהוב, נערבב לתוכו את המלח, תמצית הווניל, הביצה והקמח. נטרוף טוב טוב ונוסיף את הקוואקר. נערבב טוב טוב.

  2. נרטיב את הידיים במעט מים וניצור מהתערובת כדורים בגודל מסטיק עגול. נשטח יפה את הכדורים בתבנית.

4. נשלח לתנור ל7-9 דקות, עד שהשוליים חומים ממש. נוציא מהתנור ניתן לעוגיות להתקרר ולהתמצק 10 דקות.. אמריקה! נכין עוד נאגלה.

מיוצר ב-Padlet

עוגיות מגולגלות 

3 וחצי כוסות קמח (500 גרם)

כף אבקת אפייה

3/4 כוס אבקת סוכר (100 גר')

250 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות

2/3 כוס חלב (160 מ"ל)

אחת וחצי כוסות ממרח שאוהבים.

לקישוט: אבקת סוכר

 

3 רולדות (כ-50 עוגיות)

מכינים את הבצק:

  1. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלב ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד.

ממלאים, מרכיבים ואופים:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות
  2. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח קלות, למלבן בעובי חצי ס"מ.
  3. מורחים במלית הרצויה, מגלגלים לרולדה ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה (כשהתפר כלפי מטה). חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית.
  4. מסמנים חריצים במרווחים של 2 ס"מ על הרולדות (להקל על החיתוך לעוגיות לאחר האפייה) ואופים 25-30 דקות, עד להזהבה.
  5. מצנים ופורסים לעוגיות. מקשטים באבקת סוכר ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.
 

עוגיות קוואקר דקיקות 

חומרים ל20-22 עוגיות

1 כוס (200 גר') סוכר חום בהיר, או סוכר קנים

120 גר' חמאה

1/4 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה

2 כפות שטוחות קמח (אני השתמשתי בכוסמין 70%)

2 כוסות (200 גר') קוואקר עבה, לא אינסטנט.

אופן ההכנה:

1.נחמם תנור ל170 מעלות, נרפד את התבנית בנייר אפייה.

2. בקלחת נמיס יחדיו את הסוכר והחמאה. כשנמס, נוריד מהאש את הנוזל הסמיך הזהוב, נערבב לתוכו את המלח, תמצית הווניל, הביצה והקמח. נטרוף טוב טוב ונוסיף את הקוואקר. נערבב טוב טוב.

3. נרטיב את הידיים במעט מים וניצור מהתערובת כדורים בגודל מסטיק עגול. נשטח יפה את הכדורים בתבנית.

 

4. נשלח לתנור ל7-9 דקות, עד שהשוליים חומים ממש. נוציא מהתנור ניתן לעוגיות להתקרר ולהתמצק 10 דקות.. אמריקה! נכין עוד נאגלה.

עוגיות מגולגלות 

3 וחצי כוסות קמח (500 גרם)

כף אבקת אפייה

3/4 כוס אבקת סוכר (100 גר')

250 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות

2/3 כוס חלב (160 מ"ל)

אחת וחצי כוסות ממרח שאוהבים.

לקישוט: אבקת סוכר

 

3 רולדות (כ-50 עוגיות)

מכינים את הבצק:

  1. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלב ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד.

ממלאים, מרכיבים ואופים:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות
  2. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח קלות, למלבן בעובי חצי ס"מ.
  3. מורחים במלית הרצויה, מגלגלים לרולדה ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה (כשהתפר כלפי מטה). חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית.
  4. מסמנים חריצים במרווחים של 2 ס"מ על הרולדות (להקל על החיתוך לעוגיות לאחר האפייה) ואופים 25-30 דקות, עד להזהבה.
  5. מצנים ופורסים לעוגיות. מקשטים באבקת סוכר ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.
 

עוגיות קוואקר דקיקות 

חומרים ל20-22 עוגיות

1 כוס (200 גר') סוכר חום בהיר, או סוכר קנים

120 גר' חמאה

1/4 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה

2 כפות שטוחות קמח (אני השתמשתי בכוסמין 70%)

2 כוסות (200 גר') קוואקר עבה, לא אינסטנט.

אופן ההכנה:

1.נחמם תנור ל170 מעלות, נרפד את התבנית בנייר אפייה.

2. בקלחת נמיס יחדיו את הסוכר והחמאה. כשנמס, נוריד מהאש את הנוזל הסמיך הזהוב, נערבב לתוכו את המלח, תמצית הווניל, הביצה והקמח. נטרוף טוב טוב ונוסיף את הקוואקר. נערבב טוב טוב.

3. נרטיב את הידיים במעט מים וניצור מהתערובת כדורים בגודל מסטיק עגול. נשטח יפה את הכדורים בתבנית.

 

4. נשלח לתנור ל7-9 דקות, עד שהשוליים חומים ממש. נוציא מהתנור ניתן לעוגיות להתקרר ולהתמצק 10 דקות.. אמריקה! נכין עוד נאגלה.

מתכון ללחמניות זיתים וגבינה- 

מתכון של לייזה פאנלים.

מה צריכים?
2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח + כפית אבקת אפייה (280 גר’)
250 גר’ גביע גבינת סקי 5% או 9%
150 מ”ל דנונה BIO
50 גר’ פרמז’ן מגורר
כפית שטוחה שמרים יבשים (3 גר’)
כפית מלח
כף סוכר

200 גר’ זיתים קצוצים ירוקים או קלמטה (אפשר גם וגם)
רבע כוס שמן זית
150 גר’ מוצרלה/קשקבל/צהובה/גאודה מגוררת
קמח לקימוח משטח עבודה

איך מכינים?
1. נכניס לקערה יחד : קמח, אבקת אפיה, כפית שמרים, סקי, דנונה, גבנצ מגוררת, מלח וסוכר נלוש טוב טוב אחרי כמה דקות הבצק נעים למגע.
2. נוסיף את הזיתים נמשיך ללוש עד שהבצק נעימי וכייפי, אם מעט דביק אחרי הוספת הזיתים, נקמח בכף עד שתי כפות קמח את הבצק שלנו.
3. נקמח משטח היטב, נחלק את הבצק לשני כדורים, נרדד כדור ראשון לעלה, נבריש את העלה בשתי כפות שמן זית, נפזר עליו פתיתי מוצרלה ונהדק מעט את המוצרלה לעלה, נחלק את העלה עם סכין ל5-6 חלקים ונגלגל כל חלק ללחמניה,  נהפוך כל גליל לצורת לחמניה כפרית מפתה, נקמח נמתח מעט  ונעצב.
4. ככה נעשה גם  עם הכדור השני של הבצק, נרדד לעלה, נחלק ל5-6 חלקים, רק במקום שמן זית אפשר למרוח רסק עגבניות טעים וממעל מוצרלה.

. נסדר את הלחמניות שלנו על דף אפייה,
נשגר את הלחמניות לתנור 170 מעלות כ-25 דק’ או עד הזהבה יפה.

סקונס

מסר ממיכל אבישי: ופרטים על התחרות!!

תודה לילדי בנימין האלופים שהתארחו אצלי במטבח אתמול!

היה לי כיף גדול. אני מזכירה שהכרזתי על תחרות אמן הירקות/ פירות הטוב בבנימין.

כל מה שעליכם לעשות אם תרצו להשתתף הוא להעלות לפה תמונה של צלחת שעיצבתם שהיא בעצם תמונה שציירתם מירקות או פירות.

הסתכלו במצגת אם תרצו לקבל השראה או שתמציאו מדמיונכם לחלוטין. 

עוד שבועיים נפגש שוב לבישול משותף ושם אכריז על הזוכה. בי בנתיים- מיכל אבישי.

 

מיוצר ב-Padlet

סדנת אפיה: מלוח ומתוק עם מיכל אבישי

מתכון לסקונז:

 

3 וחצי כוסות קמח

2 כפות גדושות אבקת אפיה

2 כפות סוכר

100 גר חמאה מומסת

1 ורבע כוס חלב.

 

מערבבים הכל יחד, יוצרים 12-14 כדורים פחוסים

מושחים בביצה (אפשר גם לפזר קצת סוכר מעל)

משגרים לתנור ל15-20 דקות עד שקצת זהוב.

 

מגישים עם ריבה. בתיאבון!

סקונס

מתכון ללחמניות זיתים וגבינה- 

מתכון של לייזה פאנלים.

מה צריכים?
2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח + כפית אבקת אפייה (280 גר’)
250 גר’ גביע גבינת סקי 5% או 9%
150 מ”ל דנונה BIO
50 גר’ פרמז’ן מגורר
כפית שטוחה שמרים יבשים (3 גר’)
כפית מלח
כף סוכר

200 גר’ זיתים קצוצים ירוקים או קלמטה (אפשר גם וגם)
רבע כוס שמן זית
150 גר’ מוצרלה/קשקבל/צהובה/גאודה מגוררת
קמח לקימוח משטח עבודה

איך מכינים?
1. נכניס לקערה יחד : קמח, אבקת אפיה, כפית שמרים, סקי, דנונה, גבנצ מגוררת, מלח וסוכר נלוש טוב טוב אחרי כמה דקות הבצק נעים למגע.
2. נוסיף את הזיתים נמשיך ללוש עד שהבצק נעימי וכייפי, אם מעט דביק אחרי הוספת הזיתים, נקמח בכף עד שתי כפות קמח את הבצק שלנו.
3. נקמח משטח היטב, נחלק את הבצק לשני כדורים, נרדד כדור ראשון לעלה, נבריש את העלה בשתי כפות שמן זית, נפזר עליו פתיתי מוצרלה ונהדק מעט את המוצרלה לעלה, נחלק את העלה עם סכין ל5-6 חלקים ונגלגל כל חלק ללחמניה,  נהפוך כל גליל לצורת לחמניה כפרית מפתה, נקמח נמתח מעט  ונעצב.
4. ככה נעשה גם  עם הכדור השני של הבצק, נרדד לעלה, נחלק ל5-6 חלקים, רק במקום שמן זית אפשר למרוח רסק עגבניות טעים וממעל מוצרלה.

. נסדר את הלחמניות שלנו על דף אפייה,
נשגר את הלחמניות לתנור 170 מעלות כ-25 דק’ או עד הזהבה יפה.

מסר ממיכל אבישי: ופרטים על התחרות!!

תודה לילדי בנימין האלופים שהתארחו אצלי במטבח אתמול!

היה לי כיף גדול. אני מזכירה שהכרזתי על תחרות אמן הירקות/ פירות הטוב בבנימין.

כל מה שעליכם לעשות אם תרצו להשתתף הוא להעלות לפה תמונה של צלחת שעיצבתם שהיא בעצם תמונה שציירתם מירקות או פירות.

הסתכלו במצגת אם תרצו לקבל השראה או שתמציאו מדמיונכם לחלוטין. 

עוד שבועיים נפגש שוב לבישול משותף ושם אכריז על הזוכה. בי בנתיים- מיכל אבישי.

 

מיוצר ב-Padlet

סדנת אפיה: מלוח ומתוק עם מיכל אבישי

סדנת אפיה: מלוח ומתוק עם מיכל אבישי

מתכון לסקונז:

 

3 וחצי כוסות קמח

2 כפות גדושות אבקת אפיה

2 כפות סוכר

100 גר חמאה מומסת

1 ורבע כוס חלב.

 

מערבבים הכל יחד, יוצרים 12-14 כדורים פחוסים

מושחים בביצה (אפשר גם לפזר קצת סוכר מעל)

משגרים לתנור ל15-20 דקות עד שקצת זהוב.

 

מגישים עם ריבה. בתיאבון!

סקונס

מתכון ללחמניות זיתים וגבינה- 

מתכון של לייזה פאנלים.

מה צריכים?
2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח + כפית אבקת אפייה (280 גר’)
250 גר’ גביע גבינת סקי 5% או 9%
150 מ”ל דנונה BIO
50 גר’ פרמז’ן מגורר
כפית שטוחה שמרים יבשים (3 גר’)
כפית מלח
כף סוכר

200 גר’ זיתים קצוצים ירוקים או קלמטה (אפשר גם וגם)
רבע כוס שמן זית
150 גר’ מוצרלה/קשקבל/צהובה/גאודה מגוררת
קמח לקימוח משטח עבודה

איך מכינים?
1. נכניס לקערה יחד : קמח, אבקת אפיה, כפית שמרים, סקי, דנונה, גבנצ מגוררת, מלח וסוכר נלוש טוב טוב אחרי כמה דקות הבצק נעים למגע.
2. נוסיף את הזיתים נמשיך ללוש עד שהבצק נעימי וכייפי, אם מעט דביק אחרי הוספת הזיתים, נקמח בכף עד שתי כפות קמח את הבצק שלנו.
3. נקמח משטח היטב, נחלק את הבצק לשני כדורים, נרדד כדור ראשון לעלה, נבריש את העלה בשתי כפות שמן זית, נפזר עליו פתיתי מוצרלה ונהדק מעט את המוצרלה לעלה, נחלק את העלה עם סכין ל5-6 חלקים ונגלגל כל חלק ללחמניה,  נהפוך כל גליל לצורת לחמניה כפרית מפתה, נקמח נמתח מעט  ונעצב.
4. ככה נעשה גם  עם הכדור השני של הבצק, נרדד לעלה, נחלק ל5-6 חלקים, רק במקום שמן זית אפשר למרוח רסק עגבניות טעים וממעל מוצרלה.

. נסדר את הלחמניות שלנו על דף אפייה,
נשגר את הלחמניות לתנור 170 מעלות כ-25 דק’ או עד הזהבה יפה.

מסר ממיכל אבישי: ופרטים על התחרות!!

תודה לילדי בנימין האלופים שהתארחו אצלי במטבח אתמול!

היה לי כיף גדול. אני מזכירה שהכרזתי על תחרות אמן הירקות/ פירות הטוב בבנימין.

כל מה שעליכם לעשות אם תרצו להשתתף הוא להעלות לפה תמונה של צלחת שעיצבתם שהיא בעצם תמונה שציירתם מירקות או פירות.

הסתכלו במצגת אם תרצו לקבל השראה או שתמציאו מדמיונכם לחלוטין. 

עוד שבועיים נפגש שוב לבישול משותף ושם אכריז על הזוכה. בי בנתיים- מיכל אבישי.

 

מיוצר ב-Padlet